Sosyal Medya

Güncel

Halep’te ağır bombardıman

BM'deki Suriye görüşmeleri sonuçsuz kalırken, Rusya destekli rejim güçleri Halep’te büyük bir askeri operasyon başlattı. Operasyon kapsamında düzenlenen hava bombardımanları bölgedeki sivilleri de hedef aldı, 26 kişi hayatını kaybetti. Suriye Sivil Savunma yetkililerine göre gece yarısından bu yana, çoğunluğu Rus uçaklarının katılımıyla 100'ü aşkın hava saldırısı gerçekleşti.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler'de Suriye’de ateÅŸkesin sürmesi ve çatışmaların sonlanması için baÅŸlatılan görüşmelerin çıkmaza girdiÄŸi saatlerde, Suriye’de Esed rejimi yeni bir askeri operasyon baÅŸlattığını duyudu.

Halep kentinin doğu tarafında 22 Eylül gecesi Rus uçaklarının ağır bombardımanı ile başlayan harekat bugün de devam ediyor. Rejim güçleri her ne kadar askeri hedefleri vurduklarını savunsa da yerel kaynaklar, sivillerin hedef alındığı yolunda görüntü ve haberler geçiyor.

Sivil savunma görevlileri vuruldu

Görgü tanılarına göre, Halep’in doÄŸu bölgesinde gece yarısından önce baÅŸlayan bombardıman yerel saatle sabah saat 06:00’da yeniden baÅŸladı. Al Jazeera’ye bilgi veren Sivil Savunma yetkilisi, bölgedeki iki istasyonlarının doÄŸrudan vurulduÄŸunu ve kullanılamaz hale geldiÄŸini söyledi.

Muhalifler kaynaklar, ÅŸu ana kadar bombardımanda 26 sivilin yaÅŸamını yitirdiÄŸini ve çok sayıda yaralı olduÄŸunu bildiriyor. Rus uçaklarının bombarımanı sırasında, bölgenin ihtiyacını karşılayan bir su istasyonu da kullanılamaz hale geldi. 

Suriye Sivil Savunma yetkililerine göre gece yarısından bu yana, çoÄŸunluÄŸu Rus uçaklarının katılımıyla 100'ü aÅŸkın hava saldırısı gerçekleÅŸti. 

Kaynak: Al Jazeera, Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.